Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σας προσκαλούν στην ημερίδα με τίτλο: «Meta-IFLA WLIC Athens 2019 : ο επιστημονικός απόηχος και το αποτύπωμα του συνεδρίου στην ελληνική βιβλιοθηκονομική κοινότητα».

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, μετά από 19 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για τις Ελληνικές Βιβλιοθήκες.  Η δύσκολη συγκυρία, όμως, στην οποία βρισκόμαστε είχε ως αποτέλεσμα να μην εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών για το 2011 κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. 

Η οργανωτική επιτροπή ενίσχυσης βιβλιοθηκών σας προσκαλεί στο συνέδριο με θέμα <<Επαναπροσδιορίζοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες των βιβλιοθηκών σε περιόδους οικονομικής κρίσης>> που θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Οκτωβρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δράσεις στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα 2011-2012.

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα κατά τον Σεπτέμβριο 2011 έως τον Ιούνιο 2012 εκτός των καθιερωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρονται, προγραμματίζονται και νέες εκπαιδευτικές δράσεις και εκθέσεις με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912-2012). Αναλυτικότερα, τα προσφερόμενα στο κοινό είναι τα εξής: