Στις 3 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πήλες του το Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάπειο και θα συνεχιστεί μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίο

Το Φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενήσει περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα μέσα από τα οποία θα παρουσιαστούν η σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βιβλίου εμπλουτίζεται με πλήθος εκδηλώσεων όπως έκθεση ανέκδοτων φωτογραφιών με όψεις της Αθήνας του 1888, από τη συλλεκτική έκδοση του Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων «Αθήναι», συζήτηση με θέμα «Η αστυνομική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα» κ.α

Οι εκδηλώσεις δίνουν κυρίως έμφαση στο παιδί αφού «η φιλαναγνωσία ξεκινά από την κούνια» όπως είπε η κυρία Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Το ΕΚΕΒΙ έχει ετοιμάσει αναγνώσεις παραμυθιών της λαϊκής και της έντεχνης παράδοσης από όλον τον κόσμο το Σάββατο 4/9, την Κυριακή 12/9 και την Κυριακή 19/9 (19.00- 20.00). Παράσταση Καραγκιόζη προγραμματίζει ο Δήμος Αθηναίων για το Σάββατο 8/9 στις 20.00, ενώ η UΝΙCΕF συμμετέχει με τα συνθήματα «Να φέρουμε όλα τα παιδιά στο σχολείο» και «Να κάνουμε την Αθήνα μια πόλη πιο φιλική για τα παιδιά».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δώσει συναυλίες, ενώ θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, που τιμάται εφέτος, και θα προβληθεί υλικό από το Αρχείο της ΕΡΤ για τη ζωή και το έργο του. Το Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, με συνδιοργανωτές τον Πολιτισμικό Οργανισμό και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Συμμετέχουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Τοποθεσία: Ζάππειο
Διάρκεια: 3-19 Σεπτεμβρίου
Ωρες λειτουργίας: Δευτ.Πέμ.: 18.00-22.30, Παρ.-Σάββ.: 18.00-23.00, Κυριακή: 11.00-22.30