Το Goethe-Institut είναι το πολιτιστικό Ινστιτούτο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με δράση που καλύπτει όλο τον κόσμο. Το ινστιτούτο που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη είναι ο πιο δημοφιλής και οργανωμένος φορέας εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας και διεξαγωγής διεθνώς αναγνωρισμένων εξετάσεων στην πόλη.

Η Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου

Συλλογή
Η βιβλιοθήκη του Goethe-Institut Θεσσαλονίκης διαθέτει μια πληθώρα από έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα στην γερμανική γλώσσα καθώς και σε ελληνική μετάφραση, με τα οποία ,μαθαίνουμε για τις σύγχρονες τάσεις και την επικαιρότητα της πολιτιστικής ζωής στη Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα η συλλογή μας προσφέρει:
- Γερμανικά βιβλία
- Γερμανικά βιβία σε ελληνική μετάφραση
- Πληροφοριακά έργα και λεξικά
- Γερμανικές ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες
- Γερμανικά περιοδικά ειδικού περιεχομένου
- Internet, πρόσβαση στη βάση δεδομένων Genios - Deutsche Wirtschaftsdatenbank
- CD, κασέτες μουσικής και λογοτεχνίας
- Βίντεο/DVD
- Subito-δανεισμός εξ'αποστάσεως

Δανεισμός
Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για όλο το κοινό και η χρήση των βιβλίων και των μέσων είναι δωρεάν . Για τον δανεισμό είναι απαραίτητο ο χρήστης να εκδώσει την κάρτα μέλους της βιβλιοθήκης προσκομίζοντας την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του.
Η ετήσια συνδρομή για την κάρτα μέλους είναι:
Κανονική 8 €
Μαθητές και Φοιτητές 4 €
Μαθητές του Ινστιτούτου δωρεάν

Οι κάτοχοι της κάρτας μέλους έχουν το δικαίωμα χρήσης Internet (όχι όμως για αποστολή και ανάγνωση E-Mails). Η Διάρκεια δανεισμού είναι 4 εβδομάδες για τα βιβλία και 1 εβδομάδα για τα διδακτικά βιβλία, τα οπτικοακουστικά μέσα και τα περιοδικά.

Υπηρεσίες
Στην βιβλιοθήκη υπάρχουν έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πρόσβαση στο Internet, για έρευνες και πληροφορίες που σχετίζονται με τη Γερμανία και για έρευνες σε βάσεις δεδομένων CD-ROM .Επίσης έχετε την δυνατότητα να δείτε Βίντεο /DVD και να ακούσετε κασέτες στο Internet-Cafe που υπάρχει ή να φωτοτυπήσετε ότι σας είναι απαραίτητο.

Ώρες Λειτουργίας
Προσοχή! Αλλαγή στις ώρες λειτουργίας τις βιβλιοθήκης από 1.9.2009 έως και 15.5.2010:
Δευτέρα 11.00 πμ. - 14.00 μμ.
Τρίτη 16.00 μμ. - 20.00 μμ.
Τετάρτη 16.00 μμ. - 20.00 μμ.
Πέμπτη 11.00 πμ. - 14.00 μμ. 16.00 μμ. - 20.00 μμ.
Παρασκευή κλειστή
Επικοινωνία
Βασ. 'Ολγας 66 Τ.Κ. 546 42, Θεσσαλονίκη
P.O.B. 508 23
540 14 Θεσσαλονίκη
Ute Petkakis

Τηλ.: 2310 889582
Fax: 2310 831871
website: http://www.goethe.de/Ins/gr/the/elindex.htm
emai: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.