Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τριανδρίας έχει πάρει το όνομα της από τον κύριο Ιωάννη Δ. Διαμαντή, οπού είναι ο δωρητής που ξεκίνησε αυτό το πολύτιμο έργο για την πολιτιστική ζωή της Τριανδρίας. Είναι σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού της περιοχής. Προσφέρει πνευματική και κοινωνική καλλιέργεια σε συνδυασμό με ψυχαγωγία.
Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1982 σαν νομικό πρόσωπο και το 1993 και μετά αποτελεί μια υπηρεσία του Δήμου Τριανδρίας.

Στον ενιαίο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν το πληροφοριακό τμήμα, το τμήμα περιοδικών, η συλλογή ενηλίκων και η εξυπηρέτηση του κοινού. Χωριστά σε άλλο χώρο μέσα στην βιβλιοθήκη είναι το παιδικό τμήμα. Τέλος στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης υπάρχει ένα σκακιστικό τμήμα, το οποίο είναι το μοναδικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης και από τα λίγα που υπάρχουν στην Ελλάδα γενικά. Αξίζει κανείς να δει τους διάφορους τόμους που αφορούν αποκλειστικά το σκάκι, αφού είναι μια συλλογή σπάνια και έχει αποκτηθεί από δωρεά.

Συλλογή
Η συλλογή της βιβλιοθήκης της Τριανδρίας ανέρχεται περίπου στους 13.700 τόμους, και μπορεί να εξυπηρετήσει ένα ευρύ κοινό με απαιτήσεις.

Επιπλέον υπάρχουν δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές για το κοινό που μπορούν να κάνουν χρήση του διαδικτύου, πάντα βέβαια με περιορισμούς όπως σε όλες τις βιβλιοθήκες.

Δανεισμός
Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι χρήστες, Η έκδοση κάρτας μέλους γίνεται δωρεάν με την ταυτότητα ή το διαβατήριο και έπειτα μπορεί κανείς να δανειστεί έως πέντε (5) βιβλία για δεκαπέντε (15) μέρες.

Ωράριο Βιβλιοθήκης
λειτουργεί Δευτέρα -ι Παρασκευή  9.00-20.00.

    

Επικοινωνία
Αμοργού 29,Τριανδρία
τηλ.2310 921660
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: https://thessaloniki.gr/locations/βιβλιοθήκη-τριανδρίας