Η βιβλιοθήκη του δήμου Ευόσμου ιδρύθηκε το 1989 και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1991. Η συλλογή της αριθμεί τους 20.000 τίτλους βιβλίων (συμπεριλαμβανομένου πληροφοριακού και οπτικοακουστικού υλικού) ταξινομημένων βάση του Δεκαδικού Ταξινομικού Συστήματος Dewey.

Επιπλέον υπάρχει και παιδική συλλογή όπου ανέρχεται στους 5.500 τίτλους βιβλίων και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών. Μια υπέροχη αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη για να μπορούν τα παιδιά παρέα με τον βιβλιοθηκάριο να ετοιμάζουν τα σχολικά τους μαθήματα, να διαβάζουν, να παίζουν, να ακούνε μουσική , να ζωγραφίζουν και να γεμίζουν με το δημιουργικότερο τρόπο τον ελεύθερο χρόνο τους.

Απαριθμεί 10.000 μέλη αναγνώστες, χιλιάδες επισκέψεις μαθητών τον χρόνο και πολλές εκδηλώσεις στο ενεργητικό της, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, ιστορικές αναδρομές, θεατρικές παρουσιάσεις και αφηγήσεις παιδικών βιβλίων, βιντεοπροβολές εκπαιδευτικών θεμάτων κ.α.

Δανεισμός
Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι αφού εκδώσουν την κάρτα μέλους, αλλά διαφέρουν τα δικαιώματα τους ανάλογα εάν είναι δημότες του Ευόσμου ή όχι. Πιο συγκεκριμένα :

Οι κάτοικοι του Δήμου Ευόσμου μπορούν να δανείζονται έως και 3 τεκμήρια για 21 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης 7 ημερών.
Οι κάτοικοι άλλων δημοτικών διαμερισμάτων μπορούν να δανειστούν ένα μόνο τεκμήριο για 21 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης 7 ημερών.
Οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης του Δήμου μας μπορούν να δανειστούν έως και 30 τεκμήρια για 21 ημέρες ,με την προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει ειδική άδεια από τον Αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου μας και τα χρειάζονται για να στηρίξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τάξης τους.

Η εγγραφή ενός μέλους γίνεται με την προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας και ενός λογαριασμού τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι ανήλικοι που δεν έχουν ταυτότητα εγγράφονται με ταυτότητα κηδεμόνα.

Ωράριο Βιβλιοθήκης
Δευτέρα έως Πέμπτη 9π.μ.-8μ.μ
Παρασκευή 9π.μ.-2μ.μ.
Επικοινωνία
Πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου
Μ. Αλεξάνδρου 55, Εύοσμος θεσσαλονίκης
Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 762400